LABORATORIS


LAB 1 ‘BALLAR LA MÚSICA’ amb Urša Sekirnik

 
Dia: Dissabte 22 setembre 2018
Horari: de 10 a 13h
Preu: 15€
Lloc: La Caldera Les Corts
 
INSCRIPCIONS aquí
 

La proposta de taller esta basada en les eines que utilitzo a la peça Your Private Dancer.
 
Aquest taller es concentra en l'estreta relació entre la música i la dansa i es focalitza en com trobar una qualitat específica per ballar una cançó concreta. El cos com a instrument necessita practicar diferents qualitats de moviment per estar preparat per "jugar/tocar diferents tipus de música", per tal de ser versàtil i adaptable als inputs musicals.

En aquest taller treballarem diferents qualitats de moviment, practicant-les per separat, per tal d'ampliar les nostres possibilitats de moviment. Seguint l'analogia amb el jukebox que reprodueix la música que nosaltres triem, prepararem el nostre cos per reaccionar instantàniament a les cançons i així crear una dansa personalitzada.
Un cop practicades les eines, començarem a jugar amb la musicalitat, obrint el nostre ball propi a les influències que venen des de fora: relacionant l’un amb l’altre i diferents jocs espacials i compositius.


BIO
Urša Sekirnik es va graduar a Salzburg Experimental Academy of Dance al 2011 i actualment treballa com a performer, ballarina i docent. En el seu treball està buscant maneres de trobar un terreny comú amb el públic, ja sigui en un nivell emocional tot compartint una història personal on el públic s’hi pugui sentir identificat i/o a través de l’(ab)ús de canals àmpliament utilitzats com l’Skype, blogs i botiges web.
És cofundadora de KUD NUM, un col·lectiu artístic multidisciplinari. Actualment està dins del projecte OVNI del col·lectiu Big Bouncers, amb qui també comença una nova creació per a públic infantil Jungla. Com a ballarina va participar en la peça The Show Must Go On de Jerome Bel i ha estat col·laborant amb Joana Serra, CollectifPoPs, Phoebe Osborne, Carolina Alejos i Sílvia Elgarrista. https://ursasekirnik.wordpress.com/

Foto: Cristina Domenech


LAB 2 ‘SOUNDPAINTING’ amb Arnau Millà i Maria Mora 

 
Dia: diumenge 23 setembre 2018
Horari: de 10 a 13h 
Preu: 15€
Lloc: La Caldera Les Corts

INSCRIPCIONS aquí


Taller d’improvisació dirigida, introducció al soundpainting per al moviment.
Un llenguatge de signes interdisciplinari per a la composició en temps real.


Farem servir la veu i el moviment per experimentar com es pot crear al moment a través de codis. En resulten composicions instantànies on la coreografia es nodreix de la improvisació i del material aportat pels ballarins.Tots els participants en són creadors i intèrprets al mateix temps. No cal tenir experiència prèvia amb aquest tipus de llenguatge.
 

Què és el Soundpainting? El Soundpainting és un llenguatge de signes multidisciplinar per a la composició en temps real. Creat per Walter Thompson el 1974 a New York, avui en dia té uns 1200 signes i és el llenguatge que utilitza el soundpainter / director per indicar quin tipus de material artístic suggereix i també per interaccionar amb els intèrprets i així crear les composicions al moment. Els intèrprets ofereixen diferents materials artístics seguint les indicacions del Soundpainter, tenint en compte el que està succeint i guiats també pels seus propis criteris. Tots els artistes estan connectats i interactuant, d’alguna forma, en tot moment. El soundpainter pren decisions constantment per tal d’organitzar el material que s’està generant i, fins al moment concret en què aquest és generat, ningú sap exactament el que succeirà. Els signes del llenguatge s’organitzen mitjançant la sintaxi: qui, què, com i quan. Així, trobarem diferents tipus de signes que ens poden indicar: un material específic, un estil, un gènere, la disciplina, localitzacions escèniques, intencions, qualitats del so, etc. Es tracta, al final, d’improvisacions dirigides, úniques i irrepetibles.
 

BIOS 
Arnau Millà - direcció / soundpainter
Músic, Soundpainter i pedagog. Fundador i director artístic del Col.lectiu Free’t. De formació clàssica iniciada a l'Escolania de Montserrat, continuant al Conservatori Professional de Lleida i al Conservatori Superior de Saragossa. S'especialitza en “Música contemporània i experimental” a la Universitat ArtEZ d’Holanda i en “Composició Electrònica i sonora" a l'IDC de la Universitat Pompeu Fabra. Actualment és professor del Conservatori Municipal de Lleida, realitza diverses col·laboracions amb companyies de dansa contemporània en l’àmbit de la creació musical i dirigeix el Col·lectiu Free’t d’improvisació i creació en viu. Soundpainter certificat directament pel creador del llenguatge Walter Thompson, és membre del Soundpainting International Think Tank, on es desenvolupa i es millora el llenguatge de composició en viu periòdicament. Com a creador, desenvolupa projectes que enllacen diferents llenguatges artístics amb la composició en viu i la improvisació, sempre a la recerca de connexions  entre les persones i l'hàbitat en el qual coexisteixen. En aquesta línia creativa, ha col·laborat i dirigit projectes amb artistes i entitats com Josep Maria Mestres Quadreny, la Fundació Joan Brossa, Teatre La Seca, l'Auditori de Lleida, Centres Cívics de Barcelona i ha treballat amb agrupacions de diversos Conservatoris i Escoles de Música de Catalunya. En el darrer any, ha dirigit projectes de Soundpainting i improvisació a col·lectius artístics de músics i ballarins, tant a nivell professional com pedagògic a Catalunya, Itàlia, Japó, Alemanya i Taiwan, amb artistes com Nobuyoshi Asai, Norihito Ishii, la Companyia Deviate.co, Atsuko Arai, l'Auditori d'Oyacho Kadono, Taipei Male Choir, Krisyal Choir de Hsinchu, Universitat de Bolonya, el CI Camp d'Italia, i l'Axis Syllabus Nomady College de Berlin. www.arnaumilla.com
 
Maria Mora - dansa
Ballarina i professora. Després d'acabar el grau mitjà al Conservatori de Música de Lleida, comença els estudis de dansa al 2006 a la ciutat de Tarragona amb el programa d'estudis Artemis Dansa. El 2007 viatja  a Brussel·les i estudia el mètode de moviment Axis Syllabus durant 6 anys, formant-se amb Baris Mihci i Frey Faust; n'és professora certificada. Paral·lelament es forma en dansa contemporània a Jette Studio, Hybrid Studio i la Raffinerie a Brussel·les. Immersa en el Contact Improvisació des de fa 7 anys. Treballa la improvisació contemporània amb el Collectif En Transit a Brussel·les i a Lleida amb el col·lectiu Entrebancs. Membre fundador de l'associació Mou-lo de Contact Improvisació de Lleida. Ensenya Axis Syllabus a Lleida i Celrà.